Minä olin pikkunen vielä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Lapsekkaita jutelmia. Yhdistetty laitos kirjoista "Ja sitten äitini antoi minulle tukkapölluä" ja "Fallesmannin Arvo ja minä" sekä sikermä uusia humoristisia jutelmia.

- - -

Sekä kirjailijanimensä että hyvän tyylinsä Sakari Pälsi on vakiinnuttanut suurta suosiota saavuttaneiden matkakuvausten kirjoittajana. Kun hän sitten kuuluisana miehenä ryhtyi julkaisemaan kaunokirjallisia teoksia, osoittautui hän loistavaksi tyyliniekaksi ja suureksi humoristiksi.

Pälsin poikajuttukirjat "Ja sitten äitini antoi minulle tukkapöllyä" ja Fallesmannin Arvo ja minä" myytiin nopeasti loppuun, joten nykyinen lukijapolvi tuskin on saanut tilaisuutta tutustua näihin verrattomiin teoksiin. Mutta nyt Sakari Pälsi on kirjoittanut lisää pikkupojan tyyliin laadittuja jutelmiaan, ja ne on julkaistu yhdessä aikaisempien kirjojen hiukan uusittujen lukujen keralla.

"Minä olin pikkunen vielä" kirjan sankarina on jämerä miehenalku, jonka elämä on täynnä oma-aloitteista toimeliaisuutta, ja tapahtumien näyttämönä on hämäläinen maalaismaisema, tarkemmin sanoen talonpoikaistalon tanhuat ja rakennukset. Aikaihmiset ja heidän toimensa esiintyvät siinä pikkupojan näkökulmasta katsoen niin virkistävässä valaistuksessa, ja poikaiän sielunelämä on siinä niin oikein tavattu, että kirjasta nauttii jokainen.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

lapsekkaita jutelmia

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320