Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kiinalainen kesä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Anja Kaurasen kesä etenee kuolemaa kurkottavan äidin ja elämää kurottelevan tyttären väliä kulkiessa. Aikaperspektiivi hahmottuu Kiinan tapahtumista, joista Koskelan sairaalassa lähes liikuntakyvyttömänä makaava äiti on melkeinpä kiinnostuneempi kuin omasta paranemisestaan.
Mielen ja tunteiden liikkeissä seuraavat pienen Alma Malviinan ja äidin lisäksi läheiset ihmiset, ystävät ja sukulaiset. Giacomettin veistokset puhuttelevat minäkertojaa, Marjatta Tapiolan maalaus saa unkarilaisen Janos Pilinszkyn runojen äänen.
- Elämä on kummallista, kirjoittaja toteaa mielilauseensa tapaan.
(takakansiteksti)
Tajunnanvirtamainen ja pohdiskeleva kuvaus äidiksi tulleen kirjailijan arjen ajatuksista 1980-luvun Helsingissä. Elämänpiiriin kuuluvat vahvasti muistot menneisyydestä ja huoli vanhan äidin hyvinvoinnista sairaalassa. Teos on kaikenkaikkiaan mukava väläys 80-luvun ajatusmaailmaan, erityisesti Kiinan poliittisten tapahtumien kautta.

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Kirjan kriisi on minun mielestäni nimenomaan kirjan uskottavuuden kriisi. Ei niinkään keinojen. Ei välineen sinänsä. Minä olen nyt tullut sille viivalle etten enää usko yhteenkään painettuun sanaan. Kaikki on muuttunut fiktioksi. Sanomalehdet, romaanit, katukilvet, reseptit, mainoslehtiset, käyntikortit. Nyt kun kaikki on valmiiksi sepitetty, minä kaipaan faktaa ja lihaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

180

Kustantaja