Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viittä vailla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kolmikymppinen Kira on vastikään muuttanut miesystävänsä Tuomaksen kanssa vanhalle asuinpaikkakunnalleen. Samaan aikaan kun Tuomas omistautuu uralleen paikallisessa teatterissa, Kira ei tunnu saavan otetta elämästään.

Luokkakokouksessa Kira saa boolilasillisen kasvoilleen entiseltä koulukaverilta, jonka nimeä hän ei edes muista. Kun hän tapaa kouluaikaiset ystävänsä, viidentoista vuoden takaiset tapahtumat alkavat pyöriä hänen mielessään. Tyttöjengin kiusanteko on johtanut erään ihmisen kuolemaan.

Aikuistuessaan tytöt ovat kukin luoneet oman tapansa selviytyä tapahtuneesta. Saijasta on tullut mitä osasi odottaakin, Annesta kaikkea muuta, Irina on luonteelleen uskollisena keskittynyt pitämään hauskaa ja Marjo taas löytänyt turvan uskovien yhteisöstä.

Tarinan menneisyys ja nykyisyys kietoutuvat yhteen. Uhreja ja syyllisiä, kiusaajia ja kiusattuja on vaikea erottaa toisistaan, eikä läheisyyden tarve jätä Kiraa vieläkään rauhaan. Mutta mihin ja kenelle hän sitten tahtoo kuulua, ja mitä hän on tällä kertaa valmis maksamaan siitä?
Viittä vailla on jyväskyläläisen Pauliina Vanhatalon esikoisromaani.
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

232