Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vettä kevyempää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Veijariromaani siitä miten hankalaa on piilottaa lasti pirtua.

Loppukesällä oopperajuhlien jälkeen Savonlinnan kaupunki näyttää taas hiljentyneen. Paikalliset ihmiset kumminkin pyrkivät yritteliäästi elämässään eteenpäin, joskus lain ja sopivaisuuden rajoja ylittäen.
Dörtsi on sairaalassa, ja niin joutuu velipoika Kyösti vasten tahtoaan hakemaan pirtulastin Riihimäeltä Savonlinnaan. Myös melankoliaan taipuvainen Leevi, kolmas Blomin veljeksistä, sekaantuu hankkeeseen, vaikka hänen tarkoituksensa oli vain tulla vanhaan kotikaupunkiinsa tekemään elokuvaa kylähullusta Niko Laamasesta, joka rakentaa metsässä valtavaa kivistä muistomerkkiä. Kun poliisit saavat vihjeen Dörtsin liiketoimista, veljeksille selviää, miten hankalaa on piilottaa autolastillinen pirtupulloja, vaikka maa onkin harvaan asuttu.
Kyöstin vaimo Helena saa tietää miehensä rakastajattaresta ja päättää vapaamielisen kälynsä Leilan kannustamana ryhtyä vastatoimiin, ja työpaikan sähköpostihäirikölle tulee käyttöä. Lapset Ella ja Kalle voivat vain toivoa, että isä ja äiti tulisivat taas järkiinsä.
Entinen sukeltaja Rami Mikkonen kulkee koiransa Juutaksen kanssa pitkin kaupungin katuja toteamassa ja elämässä todeksi, miten sitkeää on toivo ja miten haurasta onni.

Tämän vauhdikkaan veijariromaanin käänteissä paljastuvat aidot ihmisluonteet. Markku Turusen kerrontaa kantaa sydämellinen mutta kirpaiseva huumori.
(Gummerus)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

213

Kieli