Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kultaisen puun hedelmät

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Silmälääkäri Kaarli Laaksola on itseensä melko tyytyväinen mies. Hänellä on hyvä ammatti, osoite, vaimo ja perhe. Hän on miellyttävä, hauskannäköinen ja modernilla tavalla rento, kiinnostunut politiikasta ja hyvin musikaalinen. Hänen ja Iisan avioliitto on ollut kaikin puolin mallikas: kolme mukavaa lasta, tasaisesti kohoavaa hyvinvointia, kohtuullinen määrä seuraelämää sivistyneiden ihmisten parissa. Iisa on naisena kunnioitettava ja rakastamisen arvoinen. Hän on kypsä ja älykäs; koulutukseltaan biologi. Mutta Viola, pätevä gynekologi ja ihastuttava nainen - "orvokkeja kukkiva kultainen puu" - on aiheuttanut pinnanalaisen murtuman Kaarlin ja Iisan elämään.

Kun Iisa ja Laaskolan sisarukset - Kaarli, perheen nykyaikainen välkkytyttö Mari ja Elina, naimaton tyyni käsityönopettaja - kokoontuvat vanhaan sukuhuvilaan perinnönjakoon, Kaarli joutuu syventymään elämäänsä ja katsomaan itseään toisten silmin. Täällä, ympärillä lapsuuden hajoava maailma ja rehevä luonto, vanhempien valoisa rauhallinen elämänpiiri ja katoava hienostunut kulttuuri, peilautuvat ihmisten väliset suhteet ja menevien, kilpailevien ihmisten maailma uudesta kulmasta ja saavat uusia sävyjä ja ulottuvuuksia.

Romaani kuvaa tarkkanäköisesti ja täyteläisesti naisen ja miehen rooleja, ihmissuhteiden verkostoa ja rakkautta. (Takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
227
Kustantaja
Kieli