Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rahan kääntöpiiri

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Nuori helsinkiläinen pankinjohtaja Pauli Vettenranta on noussut urallaan nopeasti. Hänet tunnetaan siellä missä rahamaailman leijonat nähdään, Kauppalehden palstoilla ja keskustan ravintoloiden baaritiskeillä. Menestyvä ulkokuori kätkee kuitenkin sisäänsä nurkkaan ajetun ihmisen. Yllättäen Vettenranta saa tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Likainen potti tarjoaa Vettenrannalle viimeisen mahdollisuuden, joka on vaarallisempi kuin hän aavistaakaan. (BTJ)
Pelottavan todentuntuinen toimintajännäri rahamaailman ytimestä Eletään alkukesää 1990. Nuori helsinkiläinen pankinjohtaja Pauli Vettenranta on noussut urallaan nopeasti. Hänet tunnetaan siellä missä rahamaailman leijonat nähdään, Kauppalehden palstoilla ja keskustan ravintoloiden baaritiskeillä. Menestyvä ulkokuori kätkee kuitenkin sisäänsä nurkkaan ajetun ihmisen. Yllättäen menneisyydestä ilmestyy vähemmän toivottu vieras ja esittää tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Likainen potti tarjoaa Vettenrannalle viimeisen mahdollisuuden. Mutta se mahdollisuus on vaarallisempi kuin hän voi aavistaakaan. Reijo Mäki on jännityskirjailija lajinsa eturivistä, jolla on takanaan kymmenen vuoden pankkiura. Rahan kääntöpiiri on asiantunteva kertomus rahamaailman armottomasta pelistä: rahan kääntöpiiristä, jossa ei hätkähdetä koviakaan panoksia.


Pauli Vettenranta on Kauppasäästöpankin tuore pankinjohtaja, jolla on vaimo ja kaunis rakastajatar. Elämä voisi olla mallillaan, mutta Vettenranta on tehnyt velkarahalla huonoja sijoituksia, jotka uhkaavat viedä hänet konkurssiin ja katkaista lupaavan pankkiuran. Kun vielä vanha nuoruudenystävä saapuu kiristämään Vettenrantaa tämän vuosien takaisilla valonaroilla toimilla, on Vettenrannan ahdinko musertava.

Vaikeuksista löytyy vain yksi ulospääsytie: vetää nenästä häikäilemättömiä rikollisia. Laittomin keinoin hankittujen rahojen katoamisesta ei poliisikaan kiinnostuisi, ja miljoonien markkojen potilla voisi aloittaa uuden elämän. Mutta rikolliset eivät välttämättä niele tappiota mukisematta…

Rahan kääntöpiiri on tiivistunnelmainen jännityskirja, jossa sukelletaan armottomaan pankkimaailmaan. Näistä aineksista Reijo Mäki pyöräyttää kotoiseen Helsinkiin sijoittuvan kansainväliset mitat täyttävän trillerin.

– Matti Järvinen/ Sanojen aika
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tapahtuma-aika
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
332
Kieli
Lisätietoja
Ilm. myös Loisto-pokkarina.
Sarjamerkintä