Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valon varas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Neonhohtoinen trilleri New Yorkin ylellisestä galleriamaailmasta, jossa taiteen huiput ja alamaailma kietoutuvat toisiinsa.
Newyorkilainen taidekauppias Adrian Sellars on keksinyt oikotien rikkauksiin: hän myy loisteliaita väärennöksiä japanilaisille liikemiehille. Kaikki menee hyvin, kunnes kaksi murtovarasta tunkeutuu Sellarsin alihankkijan asuntoon, tappaa väärentäjän ja tuhoaa valmiin Monet-väärennöksen. Taulun, jonka Sellarsin piti toimittaa pahamaineiselle Tanakalle samana päivänä.
Helpoin keino päästä pälkähästä olisi palauttaa rahat ja purkaa sopimus. Mutta Tanaka kuuluu armottomaan japanilaismafiaan, yakuzaan, ja yakuzan kanssa tehdyistä sopimuksista vapauttaa vain kuolema.
Kun Sellars ei kykene toimittamaan väärennöstä, hänen on toimitettava Tanakalle aito Monet puolentoista viikon sisällä. Osoittaakseen olevansa tosissaan Tanaka painottaa sanojaan veriteolla, joka suistaa Sellarsin elämän vainoharhaiseen kaaokseen.
Vielä eilen Adrian Sellars tunsi olevansa New Yorkin kuningas. Nyt hän pakenee Manhattanin katuja kannoillaan poliisi, yakuza ja heroiiniriippuvuudestaan syntyvät ongelmat. Ja kello käy koko ajan…
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

309

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

342

Kustantaja

Kääntäjä