Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Huolimattomat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Huolimattomat on romaani seksualisoituneen yhteiskunnan syrjäytyneistä, yksineläjistä. Hotakainen tarkastelee teoksessaan sitä miten monella tapaa hellyyden puute voi traumatisoida. Rakkaudettomuus voi synnyttää sekä arkoja, että estoisia ihmisiä tai vaihtoehtoisesti kovia ja väkivaltaisia persoonia.

Antero Mokka on nelikymppinen rikoskomisario, jonka elämän täyttää työ, naisystävää hänellä ei ole ollut vuosiin. Leila Korhonen taas on ihmissuhteisiin pettynyt keski-ikäinen nainen, joka on löytänyt markkinaraon toisista yksinäisistä, hänellä on yritys nimeltä Hellyys ja Läheisyys Oy, jossa hän tarjoaa asiakkailleen eräänlaista läheisyysterapiaa, ei kuitenkaan seksiä. Nämä kaksi kohtaavat kuulusteluhuoneessa, kun Leila pidätetään epäiltynä Harri Boström –nimisen asiakkaansa katoamisesta. Kuulustelujen kuluessa tapahtuu jotakin yllättävää: komisario ja pidätetty löytävät toisistaan sielunkumppanit. Mutta kumpi mahtaa painaa Antero Mokan vaa'assa enemmän, elämänura vai rakkaus?

Huolimattomat on terävä ajankuva tästä päivästä. Elämme seksuaalisen vapautuneisuuden aikaa, mutta samalla mielenterveysongelmat ja syrjäytyminen ovat kasvusuunnassa, ihmiset ovat ehkä yksinäisempiä kuin koskaan. Yksilöön kohdistuu suuria paineita ja se kaikkein tärkein, rakkaus, tuntuu hautautuneen jonnekin medioiden tuottaman seksikuvaston alle. Hotakaisen kuvaama maailma on ankea, mutta kaiken harmauden keskellä leimahtaa silti toivonkipinä.
(Silene Lehto/ Sanojen aika)
Romaani seksin ja alakulon piirittämistä ihmisistä ja niistä kamalista ja kauniista asioista, joita yksinäisyys teettää.
Leila Korhosen yhden naisen yritys Punavuoressa tarjoaa asiakkailleen hoitoa, joka sulattaa kovankin miehen. Kanta-asiakkaisiin kuulunut värittömän haalea mies vaati vielä jotain kaupan päälle ja erehtyi. Kaikkea ei rahalla irtoa.
”Laskutan yksinäisyydestä, lievitän sitä maksua vastaan”
Rikoskomisario Antero Mokka on nähnyt työssään paljon, mutta naisen kosketusta hän ei ole pitkään aikaan tuntenut. Nyt Mokka saa kuulusteltavakseen naisen, joka vaikenee kaikesta tapahtuneesta. Kuulustelujen aikana naisen ja miehen välille syntyy kuitenkin yhteys, jota laissa ei tunneta.
”Rajattomat murensivat maan, jonka estoiset olivat rakentaneet”
Kun raja on ylitetty, keskustelu uhkaa ajautua lähemmäksi todellisia asioita. Se voi viedä molemmilta työn, mutta antaa tilalle enemmän. Kamera on nyt viety sinne, mitä ei voi kuvata ja joka kuitenkin näkyy.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

267

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.
Ilmestynyt myös WSOY-pokkarina

Sarjamerkintä