Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Terveisin Karo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hauska ja eläväinen romaani, joka koostuu sähköpostikirjeistä - tämän päivän kirjeromaani. Kirjeiden kirjoittaja on Karo, kolmeakymppiä lähestyvä, juuri avomiehestään eronnut nuori nainen, jonka elämä on täynnä kommelluksia. Hän tarkkailee ympäristöään ja tutkiskelee itseään ja uutta elämäntilannettaan samaan aikaan tarkkasilmäisesti, itsekeskeisesti ja jopa juuri jätetyn maanisella vimmalla. Sähköpostit on pääasiassa osoitettu hänen parhaalle ystävälleen Katjalle, mutta Karo kirjoittaa myös isälle ja äidille, isännöitsijätoimistolle ja entiselle poikaystävälleen. "Hyväntuulen kirja kaikille nuorekkaille ja nuorenmielisille."
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Hilpeä ja hulvaton esikoisteos, jonka muoto on moderni: romaani koostuu sähköpostikirjeistä. Ne on osoitettu parhaalle ystävättärelle, isälle, äidille, taloyhtiön isännöitsijälle ja poikaystäville, todellisille ja kuvitelluille.

Sähköpostiviestien kirjoittaja on kolmeakymppiä lähestyvä Karoliina Palm eli Karo, joka on juuri eronnut pitkäaikaisesta poikaystävästään. Karo asuu parisuhteen jälkeen yksin ja on vähän eksyksissä sekä henkisesti että konkreettisesti. Ja tietenkin hänellä on vimmattu haku päällä. Englannissa asuva ystävätär saa olla varaventtiilinä hankalille tunteille, samoin kuin ilon ja riemun purkauksille, mutta osansa saa muukin lähipiiri.

Karon elämä on täynnä sattumuksia, kommelluksia ja hullunkurisia tilanteita, joiden keskellä päähenkilö yrittää löytää aikuisuutta, mielenrauhaa ja sisintä itseään.
(Gummerus)

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Lähettäjä: Karopalm@city. fi
Vastaanottaja: Katja@ford.com
Lähetetty: 22.9.2000 klo 20:20

Hei Katja,

Muistatko, kun hiihdimme kouluun tylppäkärkisillä Järvisillä peltojen poikki ja lintsasimme usein liikuntatunneilta. Minulla oli karkkitili R-kioskilla ja söimme nakkeja ja ranskalaisia. Sinulla oli aina collegepaitasi väriin sointuvat tennissukat ja päivästä toiseen samat siniset toppahousut. Kesät, talvet. Muistatko kun istuimme Viirinmäen alapuolella vilkuttamassa tuntikausia autoilijoille. Asfaltti oli auringosta lämmin ja karvamadot matelivat kiiltelevinä ruohikossa. Ja sinä kaaduit aina pyörällä. Lukiossa piilotimme viinipullon lumihankeen ja ihmettelimme seuraavana päivänä, kun se oli jäätynyt.

Ajattele, että osaan kaivata sinua nyt enemmän, kun olet liian kaukana. Eikö kuusi vuotta Englantia jo riitä? Olet rakkain ystäväni ja haluaisin, että muuttaisit takaisin Suomeen, mutta se on itsekästä. Varsinkin nyt, kun olen juuri jäänyt yksin, kun olen taas oma itseni. Minun piti jäädä yksin löytääkseni itseni. Mahtavaa!

Rakkaudella

Karo
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

sähköpostiromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

231

Kustantaja

Lisätietoja

Näytelmäsovitus: Naura elämälle Karo! Ohjaaja Toni Kettukangas. Kolmen naisen monologi. Esitetty keväällä 2006 Pekkateatterissa.