Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vuonna 1932

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tiivisrakenteinen kuva yksityisistä ihmisistä aikana josta historiaan on piirtynyt vain hallitsevien tapahtumien jyrkkä varjo.
vuonna 1932 Suomessa tapahtui monenlaista: kieltolaki äänestettiin kumoon, tehtaita meni vararikkoon ja tiloja vasaran alle, Mäntsälässä kapinoitiin. Mutta ihmiset elivät elämäänsä niin kuin nytkin, toiset kuohahdellen, useimmat arkisissa askareissaan kiinni pysyen. Leo Kalervo piirtää kuvaa tuosta ajasta kolmen sisäsuomalaisen veljeksen kautta. Veljeksistä vanhin. Aaro, viljelee suvun kantatilaa ja on mennyt mukaan myös pariin tehdasyritykseen, luonteeltaan ja otteiltaan hän on paljossa kuin isänsä, maankuulu ryyppymies ja käräjäpukari Hirnakan ukko. Einar on tempoilevan Aaron vastakohta, vakaa aatteen mies ja esikuvallinen maanviljelijä. Kolmas veljeksistä, Niilo, on kaupunkilaistunut lakimies, palvelee liike-elämää ja hoitaa omaan laskuunsa ahdinkoon joutuneiden yritysten ”remontteja”.
Romaaninsa tapahtumien aikaan Leo Kalervo oli seitsenvuotias, mutta hän näki ja kuuli paljon, ja painoi asioita mieleensä. Vuosien mittaan silloiset muistikuvat ovat asettuneet laajempiin yhteyksiin. Niistä on syntynyt eloisaa ajankuvaa ja jäntevä, todenmakuinen kuvaus yhdestä historiamme murrosvaiheesta tavallisen ihmisen näkökulmasta katsottuna.
(takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

248

Kustantaja

Kieli