Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihasi ruoska

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hlaskon romaanin tapahtumapaikkana on sodan jälkeinen Israel – maa, jossa puolalainen kirjailijakuuluisuus itse on löytänyt turvapaikan pakolaisvuosiensa jälkeen. Länsimaihin suuntautuneen, jälleenrakentamiseen omistautuneen israelilaisuuden takaa kirjailijan herkkä vaisto on tavoittanut ikivanhan maan, josta erämaa ei koskaan kokonaan väisty ja josta armottomana paahtava aurinko imee voiman ja langettaa ihmisten mieliin vaarallisen apaattisuuden tai piittaamattoman julmuuden.
Päähenkilönä on venäläinen pakolainen, majuri Abakarov, joka suunnittelee murhaa kostaakseen ystävänsä tuhon. Hän kohtaa Katariinan – syvälle langenneen ja sielullisesti murtuneen naisen, joka kuitenkin vielä kykenee tuntemaan kaiken ulkonaisen ylittävää rakkautta. Järkyttävän tarinan näyttämänä on israelilaisen satamankaupungin värikäs arabikortteli, joka luo kohtalonomaisille tapahtumille tenhoavan taustan.
Viiltävä romaani äärimmäisestä olemassaolon taistelusta ja kaikki rajat ylittävästä rakkaudesta Israelin polttavan auringon alla.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

316

Kääntäjä