Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Avec

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Avec on uudenlaista Röyhkää - hypnoottista, maanista ja nauruun tappavaa tajunnanvirtaa. Romaanin minäkertoja, kriisistä kriisiin kulkeva Harri, sylkee sivaltavan selvänäköisiä huomioita itsensä ja ympäristönsä tilasta.

Hyvistä pyrkimyksistään huolimatta viisikymppinen ekoarkkitehti ajautuu elämässään epätyydyttävästä kompromissista toiseen. Hän ei osaa toteuttaa omaa tahtoaan tai edes tunnistaa sitä. Vahvojen naisten pallottelema pullapoika yrittää parhaansa mukaan järjestää asiansa uusiksi, mutta löytää itsensä aina vain istumasta vieraana omassa olohuoneessaan. Harri tajuaa, että kurssin ei tarvitse olla kuin vähän vino, kun se ennen pitkää johtaa täydellisesti harhaan. Ainoana suunnannäyttäjänä etsinnän keskellä loistaa salaperäinen Eve, nainen joka ilmestyy hädän hetkellä ja katoaa yhtä mystisesti.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Mitä sellainen avec tekee, kysyn röyhkeästi niin kuin Hanna-täti jonka röyhkeydellä ja uteliaisuudella ei ole koskaan ollut mitään rajoja olen monesti saanut hävetä kun hän on ruvennut tenttaamaan Marjaa kouluaikoina hän tenttasi koulukavereitanikin halusi tietää kaikkien keskiarvot aivan kamala ihminen joka arvostelee lapset sen mukaan mikä heidän keskiarvonsa on. Tyttö nostaa katseensa kirjasta, avec on seuralainen, hän sanoo yhtään hämmentymättä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kustantaja