Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mieheni oli kommunisti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

"Petos toimii samalla perverssillä ja laittomalla pirstaisella tasolla kuin nautintokin. Se on nautinnon kiinnostava, manipuloiva alalaji, jossa on paljon ihmistä miellyttävää."

Ira Ringold, radiotähti Iron Rinn, maankuulu Abraham Lincolnin look-alike, on nuoren Nathan Zuckermanin idoli ja esikuva. Philip Rothin amerikkalaista unelmaa luotaavan romaanisarjan toisessa osassa, Mieheni oli kommunisti, aikuinen Zuckerman tutustuu kommunistiksi leimatun Iron Rinnin elämänkohtaloon tämän veljen muisteloiden myötä. Mieheni oli kommunisti on tarina puolijumalaksi kohonneen Iron Rinnin noususta ja tuhosta, tarina ihmisen nöyryytyksestä, julmuudesta, petoksesta ja kostosta. Se on tarina ihmisen pienuudesta suurten aatteiden puserruksessa. Ja kun kertojana on Philip Roth, tuloksena on kaunopuheinen, tunteisiin vetoava, rehellisyydestään musertava ja silti hauska "avainromaani" yhdestä Amerikan historian polemisoiduimmista aikakausista.

(takakansiteksti)


Suuren amerikkalaisen kertojan kommunistivainojen aikaa luotaava armoton avainromaani

Ira Ringold eli radiotähti Iron Rinn on nuoren Nathan Zuckermanin idoli ja esikuva, jonka elämään Zuckerman tutustuu tämän veljen muisteloiden myötä. Väkivaltaisilta kaduilta armeijan leipien kautta suosituksi radiojuontajaksi nousseen Iran kohtalo sinetöidään mccarthyismin ajan aatteiden puserruksessa. Rothin amerikkalaista unelmaa käsittelevän romaanisarjan toinen osa on yhtä musertavan rehellinen ja silti hauska kuin edeltäjänsä Amerikkalainen pastoraali ja seuraajansa Ihmisen tahra.

(WSOY 2019)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

396

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

344

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika