Huomispäivän laulu

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”…ja joka vuosi, kun tuli syksy, mies sanoi: ’Tämä on se hetki, ja minulla on voima sen yli’, ja kuninkaantytär sanoi: ’ Ei, soita sen sijaan minulle huomispäivän laulu.’ Ja mies soitti sen, ja se oli pitkä kuin vuodet.”

Jekyllin ja Hyden luoja julmia, helliä ja taianomaisia tarinoita.
Huomispäivän lauluun sisältyy kaksikymmentä fantastista kertomusta, jotka R. L Stevenson itse nimesi faabeleiksi. Lähipiirin vastustuksen vuoksi tarina julkaistiin vasta tekijän kuoleman jälkeen, jolloin niiden monimielisyys ja radikaali moraalikäsitys herättivät pahennusta. Nyt ne ilmestyvät ensimmäisen kerran suomeksi.
Stevensonin elämäkerran kirjoittaja toteaa: ”Nämä ovat satuja, joita käärme olisi voinut kertoa Aadamille paratiisista karkotuksen jälkeen, havainnollistaakseen uutta tietoa Hyvästä ja Pahasta.”
Kokoelman kruunaa faabeli Tarinan henkilöt, jonka kautta lukija saa välähdyksen siitä, mitä pohtivat unohtumattoman Aarresaaren John Silver ja kapteeni Smollett silloin, kun kirjan kansi on kiinni. Kuten kapteeni Smollett toteaa: ”Mitenkäs kävisi tarinan, jossa ei olisi hyviä henkilöhahmoja?”
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

satuja täysikasvuisille

Ilmestymisaika

Sivumäärä

100

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

S. 93-100: Jälkisanat / Virpi Hämeen-Anttila

Sarjamerkintä