Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Raivaajan kirot

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Tämä on romaani suoraan pirtin pöydältä. Tämä on kirjoitettu siinä ympäristössä jossa sen kuvaamat ihmisetkin elävät, asutustilalla, illan ja yön tunteina kun raivaajan työt ovat ohi.

Turhia hienostelematta ja mainetta etsimättä Veikko Pitkämäen ”Raivaajan kirot” puhuu avoimesti ja kaihtamatta asutustilallisen vaikeuksista, siitä vääryydestä jolla hänet yritetään tukahduttaa ja lyödä maahan, siitä kateuden ja pahansuopaisuuden ilmapiiristä joka myrkyttää pienen kyläkunnan ihmisten mielen, siitä pelosta ja vihasta jota totuudenpuhujaa kohtaan tunnetaan.

Kertomus Eetu Rauhalan vaiheista ja hänen tulossa olevan kirjansa odotuksesta on kuitenkin vakavuutensa ohella myös hauska. Pitkämäki kirjoittaa rehevää ja omintakeista kieltä ja antaa myös huumorin kukkien vapaasti kukkia minne sitten juurtuvatkin.

Ennen tätä tarinaa Eetu Rauhalasta Veikko Pitkämäki on julkaissut saman henkilön aikaisemmista kohtaloista kertovan romaanin ”Ääni korvesta” sekä – niin kuin hän itse sanoo - pienen hymypillerin nimeltä ”Ihana välipala”. Nämä kaksi teosta Pitkämäki on myös itse kustantanut ja levittänyt niitä kymmenin tuhansin paikkakunnalta toiselle liikkuen ja kaukana kirjallisuuskeskustelun polttopisteistä.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
157
Kustantaja
Sarjamerkintä