Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hedelmäpeli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hedelmäpeli on erään avioliiton tarina. Avioliiton, joka melkein kaatuu pariskunnan lapsettomuuteen, mutta pelastuu viime hetkellä yllätyshedelmöittymisen ansiosta. Onnellinen loppu – jos ottaa huomioon että niin moni muukin asia elämässä perustuu valheeseen.
(takakansiteksti)

Asko ja Anita eivät voi saada lapsia, koska Askon siittiöt ovat liian hitaita. Olisihan vaihtoehtoja, mutta Anitalla on pakkomielle hedelmöittymisen hetkestä, jonka hän haluaa tuntea. Lisäksi Askon riittämättömyyttä korostaa Anitan ylivertaisuus raha-asioissa ja Askon työpaikkakin on toimittajana Anitan perheyrityksen juorulehdessä. Asetelma ei ole helppo, mutta Asko ja Anita rakastavat toisiaan.

Asko määrätään juttukeikalle, jolla hän tutustuu strippari Tanyaan, pienen pojan yksinhuoltajaan. Anita puolestaan yrittää ratkaista tilannetta omalla suunnallaan ja järjestää hedelmöittymisen hetkeä tavalla jos toisella.

Hedelmäpeli on moniääninen teos, lähes jokainen sivuhenkilökin pääsee ääneen. Palviainen kirjoittaa hauskasti vaikeasta aiheesta, teos on pullollaan sanaleikkejä ja nokkeluuksia. Askon ja Anitan ongelmia pyöritellään, kunnes lopulta koittaa yllättävä loppuratkaisu.
(Siina Tiuraniemi/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

297

Kustantaja

Kieli