Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Käden kosketus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ellen on pikkukaupunkilainen kotirouva, joka eräänä heikkona hetkenään yrittää ratkaista avioliittonsa umpikujan unilääkkeillä. Apu on onneksi lähellä, mutta tapaus jää painamaan ystävien mieltä. Myöskään Henrik, Ellenin aviomies, ei pysty unohtamaan. Ja sitten ystävien järjestämissä juhlissa Ellen on taittaa niskansa pudotessaan portaissa. Yleiseksi luuloksi jää että Ellen kompastui. Eikä Ellen kerro kädestä, joka työnsi hänet alas portaita.

Ainoastaan Laurille, lääkärille johon rakastuu, Ellen lopulta uskaltaa kertoa. Pikkukaupungissa ihminen leimataan niin helposti hulluksi. Mutta yhä uusia ja oudompia onnettomuuksia alkaa tapahtua ja Ellen on auttamattoman tosiasian edessä: joku todella vainoaa hänen henkeään. Mutta kuka? Ja miksi?
Kutsuilla Ellen tuntee selässään käden kosketuksen, joka lennättää hänet kierreportaita alas. Paikalla on vain läheisiä ystäviä, kuka heistä haluaisi vahingoittaa häntä? Ellenin aiempi itsemurhayritys saa kaikki luulemaan, että hän on itse heittäytynyt portaita alas. Ainoastaan hoitava lääkäri Lauri, ystäväjoukon uusin jäsen, ei usko itsemurhayritykseen.

Ystäväjoukon keväisellä Leningradin matkalla Ellen tuntee jälleen tönäisyn selässään. Tapahtuma sysää Ellenin elämän uuteen suuntaan, mutta nyt hänen on pelon lisäksi kohdattava myös pikkukaupungin juorut ja kyräily. Roomassa viettämänsä kesäloman jälkeen hän joutuu yhä ahdistavampien juorujen kohteeksi ja lopulta tapahtumat kärjistyvät kesämökillä vietyissä juhlissa.

Psykologisessa jännitysromaanissa kuvataan 1970-luvun alun pikkukaupunkilaiselämän kapeutta lapsettomuuden ja viilenneen avioliiton puristuksessa elävän herkän naisen kautta.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

142