Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Taivaankantaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pokkari. Eletään 1960-luvun loppua Etelä-Suomessa. Tuomiopäivän tuloa odottava Maammo kasvattaa tyttärentytärtään Vendlaa Jumalan sanan ja Siionin laulujen voimalla. Etäällä on Taivas, jonne Maammo ikävöi, ja Luvattu maa, jossa on sota. Kuvitelmissa on maaginen Hameidenmaa. Vendla ei puhu muille kuin Maammolle ja eläimilleen. Yllättäen kulmille kuitenkin ilmestyy Ihmisenpoika, joka onnistuu rikkomaan hiljaisuuden ja saa tytön uskomaan sanojen voimaan. Niihin aikoihin kolme lasta katoaa joen rantaan. Pitkän kesäyön aikana Maitojokea naaraavat kyläläiset, uskovaiset ja kadotuksen tielle suistuneet, joutuvat punnitsemaan uhrauksiaan sekä uskoaan Jumalaan ja toisiinsa. Milloin aikuinen on lapsen rakkauden arvoinen?
Taivaankantaja on vuoden 2013 Finlandiavoittaja Riikka Pelon kiitetty esikoisromaani.
Tuomiopäivän tuloa odottava Maammo kasvattaa Jumalan sanan ja Siionin laulujen voimalla tyttärentytärtään Vendlaa syrjäisellä tilalla Etelä-Suomessa 60-luvun lopulla. On Isotie, Maitojoki, Sudenkoski, Toisenpuolen metsä ja Kaksoisvirtojenmaa sekä uskovien asuttama Kylä. Etäämmällä on tietysti Taivas, jonne Maammo ikävöi, ja Luvattu maa, jossa on sota, sekä kuvitelmissa Hameidenmaa maagisina maamerkkeinään kylästä ajetun teiniäidin Pietan mekot ja kengät.
Vendla on päättänyt olla puhumatta muille kuin Maammolle ja eläimilleen. Yllättäen kulmille ilmestyvä Ihmisenpoika onnistuu rikkomaan hiljaisuuden ja saa tytön uskomaan sanojen voimaan. Hiljaisuudesta siinnyt tahdonvoima tekee pikkutytöstä noidan kaltaisen. Äkkiä kolme lasta katoaa Maitojoen rantaan. Pitkän kesäyön aikana Maitojokea naaraavat kyläläiset, niin uskovaiset kuin kadotuksen tielle suistuneetkin, joutuvat punnitsemaan uhrauksiaan sekä uskoaan Jumalaan – ja toisiinsa. Ja vastaamaan kysymykseen: milloin aikuinen on lapsen rakkauden arvoinen.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

193

Kieli