Kovanen

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Miestä väkevämpi pirtutrilleri!

Vuoden 1930 heinäkuussa Ruotsin kuningas saapuu valtiovierailulle ja Helsingin Kauppatori on mustanaan väkeä. Amerikasta kannat käryten palaavalla Kovasella on muuta ajateltavaa laivalla käytävässä kirveskarkelossa kannoille kiirehtineen kostajan kanssa. On kieltolain aika ja Algoth Niska rahtaa röyhkeästi valtiovieraan vastaanoton varjossa pirtulastia maihin. Pienalukset ja pikaveneet sukkuloivat Suomenlahdella. Kansanvirkistykselle omistautuneet lastiautot kaahaavat maanteillä nimismiehiä kartellen.

Pirtuparonien valtataistelu on kiivaimmillaan, joten Kovanen päätyy soveltamaan Ameriikan oppeja selviytyäkseen ehjin nahoin koti-Suomen ankarista välienselvittelyistä. Tylyssä lisäläksytyksessä Kovanen oppii, että on yhtä vaarallista katsoa petollisen naisen silmiin kuin liipasinherkkien konnien pyssynsuihin. Mukana kovaotteisissa käänteissä myös tutut suomikorkkarien sankarit Pekka Halttula ja Vilho Hannula.

Rämäpäisen vauhdikkaan ja kovaksikeitetyn tarinan on sepittänyt Tapani Bagge. Pääkaupungin tummien katujen ja salakapakoiden sarjakuvaseikkailun ilmeikkäästä ja vahvatyylisestä piirrostaiteesta vastaa Jari Rasi.

(Takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kieltolain korkeajännitys

Ilmestymisaika

Sivumäärä

80

Kustantaja

Kieli

Muu tekijä

Sarjamerkintä