Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Epätietoisuuden talvi

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Epätietoisuus on romaanisarjan tämän osan keskeinen tunnetila. Kallen mielialat vaihtelevat Taivalkoskelle kotiutumisen ja Tampereen ikävän välillä. Velvollisuudentunne käskee saattamaan aloitetut työt loppuun; kevättä kohden tultaessa myös Pohjois-Suomen ankara luonto lepyttää ja houkuttaa lastaan jäämään. Mutta on myös karkottavia tekijöitä, pahimpana rajoittamaton työaika, oman ajan puute, joka estää suurimman elämänhaaveen toteuttamisen. Epätietoisuus on uudella tavalla astumassa myös aviopuolisoiden väliin. Lainan käytökseen nousee outoja piirteitä, jotka herättävät Kallessa levottomuutta ja menneen kokemuksen valossa pelottavaa mustasukkaisuutta.

Kummun talossa asuu elämän raskaus ja keveys. Kallen isoisä sairastaa ja kuolee. Isänsä hoitamisen paineesta vapautuva ja Korean sodan nostamilla hinnoilla metsäänsä myynyt setä lähtee Ouluun autokouluun ja joutuu siellä kärsimään turhantärkeistä opettajista. Oulussa käy Kallekin ja tulee jätetyksi yökuntiin, tapaa armeijanaikaisen pioneerikaverinsa ja hankkii itselleen monenlaista tunnonvaivaa.

Talven viimeisten kantavien jäiden aikaan lähtevät Kalle, Lainan ja kaksi tutuksi tullutta osuuskaupan autonkuljettajaa vierailulle Poloon Kallen sisaren ja sisarenmiehen luokse. Yöllä miesten saunomisen ja juhlimisen jälkeen on eräs ovi selittämättömästi lukossa ja yksi miehistä kateissa…

Epätietoisuuden talvi on eläytymään houkuttavaa, kipeää ja karhean humoristista kerrontaa, jonka kuljettamaan lukija joutuu kohtaamaan elämän perusasiat: seksuaalisuuden ja kuoleman.
(takakansiteksti)
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
713
Kustantaja