Kiinalaisia kertojia

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

novellikokoelmat

kuvaus

Kiinalainen kirjallisuus juontaa juurensa vuosituhansien hämärään, ja se voi ylpeillä traditioilla, jotka ovat pitemmät kuin minkään muun sivistyskansan. Viime vuosina on ilmestynyt myös suomen kielellä joitakin tämän runsaana kukoistaneen ja yhä kukoistavan sanataiteen näytteitä, ja ne ovat saaneet lukevan yleisön taholta poikkeuksellisen myönteisen vastaanoton.
Nyt ilmestyvä laaja ja edustava valikoima pyrkii antamaan läpileikkauksen kiinalaisen kertomataiteen kehitysvaiheista parin vuosituhannen aikana. Antologiaan on valittu Kiinan proosakirjallisuuden kauneimpia kertomuksia kulttuurin ensimmäisistä kukoistuskausilta aina viime vuosikymmeniin saakka - novelleja, rakkauskertomuksia, kaskuja, sankaritaruja, eläintarinoita, onpa joukossa yksi kokonainen romaanikin, Lu Hsunin kuuluisa 'Ah Q:n tarina'. Aineisto on koettu saada mahdollisimman hyvin kehityskulkua luonnehtivaksi ja edustavaksi, ja samalla on koko ajan pidetty silmällä kertomuksien kiinnostavuutta nykyaikaisen lukijan kannalta.
Suuri osa novelleista on käännetty suoraan alkukielestä. Kunkin kertomuksen alussa on kirjailijan esittely, ja teoksen johdanto esittelee suppeasti kiinalaisen kirjallisuuden historiaa.
Teoksen on toimittanut maamme johtava kinnalaisen kirjallisuuden tuntija, kirjailija Pertti Nieminen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Valikoima Kiinan kirjallisuutta

Ilmestymisaika

Sivumäärä

478

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Kuvitettu vanhoilla kiinalaisilla puupiirroksilla. Osa teksteistä niin vanhoja, ettei kirjoittajasta ole selvyyttä.

Muu tekijä