Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jazz

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Romaani suoraan mustan Amerikan sydämestä – kirja joka on saanut koko Yhdysvallat haltioihinsa.

On 1920-luku, jazzin aika, New Yorkin Harlemissa. Joe Trace, viisikymppinen kosmetiikan oveltaovelle-myyjä, on elänyt kiihkeän rakkaustarinan 18-vuotiaan Dorcasin kanssa ja ampunut hänet mustasukkaisuuden puuskassa. Joen vaimo Violet, kotikampaaja joka on alkanut kaivata lasta nyt kun se on jo liian myöhäistä, ryntää hautajaisissa viiltelemään vainajan kasvoja. Sen jälkeen hänet tunnetaan naapurustossa nimellä Violent.
Siinä on kirjan tarina, kaikessa lyhykäisyydessään. Mutta siinä ei toki ole koko romaani. Jazzia ei kirjasta mainita, mutta koko ajan taustalla soi tuo syntinen, aistillinen musiikki, joka tuntuu koko ruumissa ja vie ajatuksetkin mukanaan. Sen tahtiin, kuin improvisoiden, kertoo salaperäinen ääni Joen, Violetin ja Dorcasin tarinan, joka tempaa lukijan menneisyyteen ja taas takaisin, vie hänet Virginian puuvillapelloille, mistä Joe ja Violet nuorina lähtivät Kaupunkiin tanssien koko junamatkan ajan, ja kuvaa heidän vanhempiensa ankeata elämää, jossa näkyi vielä orjuuden poltinmerkki. Tuo ääni kutoo yhteen historian, legendat ja muistot ja tavoittaa sen sanoinkuvaamattoman tunnelman, joka mielessämme liittyy mustien elämään kaupungissa ja tuohon musiikkiin, joka tuntuu nousevan suoraan heidän sielustaan.
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Violet ei aluksi tiennyt tytöstä muuta kuin nimen ja iän ja että hänestä pidettiin kovasti siinä laillisella luvalla toimivassa kauneussalongissa. Siispä hän ryhtyi keräämään lisää tietoja. Ehkä hän luuli siten ratkaisevansa rakkauden mysteerin. Onnea vain ja kertokaa minullekin
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

222

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä