Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paratiisilintu

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pikkukaupungin idylli on parhaimmillaan. Lauta-aitojen ympäröimät pihat rehottava vihreinä, sireeni pullistelee silmujaan ja tuomien tuoksu on juovuttavan väkevää. Toimittaja Krisse Karpalo, rikoskomisario Antti Karpalon vaimo, on tullut Pikkukaupunkiin sukulaisvierailulle. Kerrankin, äitiyslomallaan, hänellä on nyt aikaa nauttia vanhan Henni-neidin hurmaavasta seurasta.
Hädin tuskin Krisse on päässyt sisään Pikkukaupungin idylliin, kun idylli repeää. Kirjailija-professori Holger Sarmanto murhataan omilla kutsuillaan. Pian sen jälkeen tapahtuu murhayritys. Onko tapahtumilla yhteyttä Sarmannon harjoitusvaiheessa olevaan näytelmään Paratiisilintu, jonka pääosaan kiinnitetty Nina Rainio on tiettävästi äkämystynyt kirjailijaan? Näytelmän lavastajalla, taiteilija Fransmanilla, tiedetään olevan paljonkin hampaankolossa Sarmantoa vastaan. Mikä osuus tapahtumiin on urakoitsija Mauri Järvelinillä, jonka pojan suhteesta Sarmantoon liikkuu epämiellyttäviä huhuja? Entä rouva Linda Järvelinillä, jonka elämään Krisse epäilee liittyvän hämäriä salaisuuksia?
Komisario Antti Karpalo kiiruhtaa paikkakunnalle Krissen jouduttua äkisti pahaan pulaan. Ja saa vastaansa yllätyksen toisensa jälkeen.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

266

Kustantaja