Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Bellarosa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nerokas, tiivis tarina muistin teistä, siitä mitä muistin valokeila voi paljastaa menneisyyden hämäristä – ja mitä unohdus voi sinne piilottaa. ”Taidokas, monitahoinen ja juonikas, ovelantuntuinen silmäys syvälle varjoihin, hienoa ja kypsää Bellowia.” – Kirkus Reviews

Harry Fonstein on juutalainen maahanmuuttaja; hänet saatiin pelastetuksi natsien miehittämästä Euroopasta Amerikkaan maanalaisella operaatiolla, jonka junaili legendaarinen Broadway-tuottaja Billy Rose. Yhdysvaltoihin päästyään Harry haluaa ennen kaikkea kiittää Billy Rosea, puristaa hänen kättään. Mutta Rose ei suostu tapaamaan häntä, torjuu hänet kerran toisensa jälkeen, ja Harrysta tuntuu, että häneltä on jotenkin evätty lopullinen asettuminen uuteen kotimaahan.
Mutta sitten asiaan puuttuu Harryn vaimo Sorella – tulisieluinen nainen, tiikerivaimo – joka on sattumalta tutustunut Rosen entiseen sihteeriin. Kun hän lähtee tapaamaan Billy Rosea, hänellä on hallussaan keinot romuttaa kuuluisan tuottajan maine.
Fonsteinien tarinan kertoo Harryn sukulainen, Mnemosyne-instituutin perustanut ja muistivalmennuk-sella rikastunut vanha mies, joka haluaisi nyt eläkepäivinään unohtaa koko muistamisen. Mutta se ei käykään yhtä helposti kuin jonkin tavallisen ammatin jättäminen, sillä ”muisti on elämää”; jos kieltäytyy muistamasta, voi yhtä hyvin kieltäytyä elämästä. Niinpä hän päinvastoin antautuu muistelemaan, palauttaa mieleensä koko Fonstein vastaan Rose –jutun, johon punoutuu yhä uusia ja uusia ajatuksia juutalaisuudesta ja amerikkalaisuudesta, siitä kaikesta mitä juutalaisilla on muistettavana, mitä kaikkea he Amerikassa haluavat unohtaa. Tämän tarinan muistaminen on testi, jolla hän näyttää toteen, että on edelleen kykenevä jatkamaan olemassaolotaisteluaan.
Mutta kun hän sen todistettuaan haluaa ottaa uudelleen yhteyttä Fonsteineihin, hän saakin kuulla järkyttävästä tragediasta, joka piirtää huutomerkin tämän merkillisen siirtolaisperheen tarinan perään.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

111

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

147