Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Heil!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Simo ”Ässä” Sunelius johtaa uusnatsien ryhmää apulaisenaan työtön Jartsa. Rahoitusta hankitaan niin aatteellisilta tukijoilta kuin kauppiaita kiristämällä. Oikeistopopulismin aallot ovat saaneet kuitenkin Ässän hautomaan vielä suurempia suunnitelmia: oikeaa puoluetta, joka keräisi kannatusta ulkomaalaisiin ja äärivasemmistolaisiin tyytymättömiltä ihmisiltä. Ensimmäisenä voimannäytteenä järjestetään pikainen mielenosoitus Eduskuntatalon luona, mutta se ei tunnu herättävän lainkaan huomiota. Mitä siis olisi tehtävä?

Heino on ikääntyvä freelance-toimittaja, jonka kollega ja lanko Ossi Strand murhataan. Heino pääsee murhan jäljille ja alkaa huomata sen liittyvän uusnatseihin, joiden asioita Strand oli ennen kuolemaansa penkonut. Murhaa tutkii myös kokenut poliisi Ranne, jonka uhkapelinhimo on suistanut epäilyttäville teille. Toinenkin suuri skuuppi Heinolla on kiikarissa, sillä hän saa sattumalta haltuunsa arkaluontoisen Suojelupoliisin kasetin.

Hannu Vuorion rikosromaani Heil! kuvaa uusnatsien toimintaa useasta eri näkökulmasta. Uusnatsien näkökulmista tapahtumia selostaa Jartsa, poliisin työtä kuvataan Ranteen silmin, kun taas Heino tuo tapahtumiin journalistista ulottuvuutta. Rivien välissä tuodaan esiin myös uusnatsismin suosion nousun syitä. Tapahtumat liikkuvat eri puolilla Helsinkiä. Loppua kohti mukaan tulee myös aimo annos jännitystä. Ehditäänkö uusnatsit pysäyttää ennen kuin he tekevät jotakin vakavaa?

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

231

Kustantaja

Kieli