Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rafaelin enkeli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kohtalo oli puuttunut peliin. Mikaela tunsi olevansa melkein kuin Tuhkimo, jota hyvä haltijatar oli siunannut ylenpalttisesti. Rafael, leppoisa, mukava, omaperäinen Rafael. Miksi hän?

Kun Mikaela saa isoäidiltään viestin velipuolensa tapaturmaisesta kuolemasta, hän ei voi aavistaa, kuinka täydellisesti yllättävä perintö muuttaisi hänen oman elämänsä. Yhtäkkiä Mikaela omistaa arvokiinteistön ja pubin originelleine henkilökuntineen.

Mikaelan valtaa kummallinen varmuus siitä, että yksi vaihe elämässä on ohi. Hän jättää työnsä helsinkiläisessä mainostoimistossa ja tarttuu uusiin haasteisiin. Myös suhde urakeskeiseen miesystävään kariutuu.

Vähitellen Mikaelalle paljastuu yllättäviä seikkoja pikkukaupungin ihmissuhteista ja Rafaelin menneisyydestä – sekin, miksi velipuoli ei testamentannut omaisuuttaan rakastetulleen. Tuija Lehtinen viljelee suosituissa ihmissuhdedraamoissaan letkeää huumoria ja tuulettaa railakkaasti perinteisten viihderomaanien kuvioita.
(Otava)
Sujuvan rauhallisesti etenevän tarinan päähenkilö on graafinen suunnittelija Mikaela Paatela. Mikaela perii yllättäen velipuolensa pubin Rafaelin enkeli, jonka henkilökunta ja asiakkaat ovat persoonallisen värikästä väkeä. Työ helsinkiläisessä mainostoimistossa ajautuu vastatuuleen ja suhde menestyvään poikaystävään tuntuu väljähtyneeltä. Mikaela jättää Helsingin ja muuttaa pikkukaupunkiin miettimään, mitä perinnöllään tekisi. Hän järjestelee uutta elämäänsä ja yrittää ratkaista Rafaelin salaisuutta: kuka oli Rafaelin salainen rakastettu ja miksi häät peruuntuivat. Mikaelan ongelmiin ja elämän uudelleen järjestelyyn ei rakkaus ole ratkaisu, vaan vastaus löytyy mielekkään työn ja oman paikan löytämisestä sekä omien unelmien toteuttamisesta. Lukuromaanissa onkin vain vähän romantiikkaa.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

256

Osana julkaisua