Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Voiton puolella

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Paula Spencer täyttää 48 vuotta. Dublinilaisen siivoojan ruumis on täynnä elämän taisteluhaavoja, mutta hän voi hienosti eikä näytäkään hassummalta. Aviomies on mullan alla, ja lapsista kotona asuvat enää nuorimmat. Viinasta Paula on päässyt eroon, vaikka joka päivä tekee mieli ryyppyä.
Kuivilla Paula joutuu havahtumaan todellisuuteen. Mennyt hyökyy aaltoina nykyhetkeen, ja kodin joka esine muistuttaa repaleisen perhe-elämän pettymyksistä ja laiminlyönneistä. Syyllisyys on yksi asioista, joiden kanssa Paulan on tehtävä tiliä samalla, kun hän yrittää saada otteen maailmasta, joka on mennyt kovaa vauhtia eteenpäin Paulan votkanhuuruisina vuosina.
Voiton puolella seuraa Paulan ajoittain tragikoomista arkea vuoden ajan. Hänen toimiensa kautta hahmottuu paitsi työläisnaisen muotokuva myös Irlannissa tapahtunut suuri muutos maahanmuuttajineen ja elintason nousuineen.

”Tuskallinen, hauska, humaani romaani: taitavasti kirjoitettu, riippuvuutta aiheuttavan luettava ja niin ammattitaitoinen.” The Times

”Doyle kirjoittaa yhtä osuvasti kuin aina. (…) Paula Spenceristä muodostuu aito ihminen ja Roddy Doyle on päässyt luontevasti ja täysin uskottavasti naisen mielen sisään.” Irish Times
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

305

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Kääntäjä

Sarjamerkintä