Huolimattomia unelmia

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Isä vie poikansa ensimmäistä kertaa jääkiekko-otteluun, hankkii itselleen reissulla mustan silmän, menettää autonsa ja suvereenin sankaruutensa - ja häipyy vähän myöhemmin pojan elämästä.

Keski-ikäisen naistoimittajan juttukeikka kasvaa elämänsyvyisiin mittoihin, kun hän kerran erehtyy päästämään haastateltavan lähelleen ja sukeltamaan todellisuuteen kiiltokuvajuttunsa takana.

Retki Muumimaailmaan kiteyttää nuorelle isälle, miten paljon lapsi on parisuhdetta muuttanut ja miten pelottava on unelmien mahti - sekä niiden, jotka jäivät toteutumatta että varsinkin niiden, jotka toteutuivat.

Kertomusten miehet ja pojat joutuvat kohtaamaan totuuden elämästään paljaina, kaikkine virheineen ja lapsellisuuksineen. Mukana ovat myös naiset - ne, joiden takia ollaan hajalla ja joita ilman ei pysytä kasassa. Tarinoista piirtyvä kuva ajastamme on koettu ja tosi - usein tumma, mutta silti herkkä ja armollinen. Suurin on lopultakin rakkaus.
Kokoelman 12 kertomusta liittävät nuoret ja vanhat henkilöhahmot pysäyttävästi ajankohtaisiin ilmiöihin. Pikkupoika käsittää isän sankaruuden uudelleen jääkiekko-ottelussa. Isompi poika haluaisi Thaimaan-lomalla irrottaa äitinsä tämän tyttöystävästä, takaisin isän luo. Miehet irrottelevat Amerikassa kuin tie-elokuvan melankoliassa ja näkevät toistensa erot. Julkkistoimittaja järkyttyy suomalaisen maaseudun naisen arjesta. Jätetty armeija-asuinen nuorukainen käyttäytyy uhkaavasti. Avioon aikovaa nuorta miestä yrittävät toiset pelastaa ranskalaiselta naiselta. Joku on joutua tyttösen laivatarinan vuoksi suuriin vaikeuksiin, jne. Miehet puhuvat paljon tässä kokoelmassa. Rakkaus on kokoelman kertomuksia yhdistävä tekijä. Se selittää tärkeimpiä asioita yhtä hyvin kuin niitä, mitä ei voi sallia.
(Sini Kiuas/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kertomuksia

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253