Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kultainen kädenpuristus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vanha näyttelijä Ruben Ruudinsalo on nähnyt parempiakin päiviä. Linnasta vapauduttuaan hän joutuu majailemaan kaupungin asunnossa ilmavaivaisen labradorinnoutajan kanssa ja työskentelemään apumiehenä hautaustoimistossa, jossa asiakkaat harvoin kuopataan rehellisesti.
Sitten Ruudinsalon onni kääntyy. Hänen ovelleen ilmestyy poliisia karussa oleva Harri Malmi, jonka nerokas pankkiryöstöyritys kariutui käynnistymättömään moottorisahaan.
Mutta nyt Harrilla on tähtäimessään suurempaa riistaa. Vesikuunteluaseman sorsapoliisina hänen korviinsa oli osunut pääjohtajan ja ministerin välinen sananvaihto. Kyse oli hämäräperäisen Avalon-säätiön rahoista – sadasta miljoonasta markasta, joilla Ruudinsalo saisi giniä ja vihreää norttia loppuelämäkseen.
Niinpä valehtelijavirtuoosilla välähtää: pensselit pois sannasta, ja vuosisadan keikkaa valmistelemaan. Apuun lassotaan ATK-taituri Liukkonen leivättömän pöydän äärestä ja makeaa elämää halajava kuvankaunis virolaishuora Ana.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
165
Kustantaja