Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Varjo

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Neljäs Pii Marin -dekkari tarttuu päivänpolttavaan aiheeseen, kunniamurhaan. Murhattu nainen löytyy rannalta hääpuku yllään. Kun hänen henkilöllisyyttään selvitetään, huomataan että myös sulhanen on kateissa. Käy ilmi, että kuollut morsian on muslimiperheen tytär, naistutkimusta yliopistolla opiskellut Shabina, joka oli vihitty kristityn suomalaismiehen kanssa. Poliisi alkaa epäillä kunniamurhaa. Pii ja Juha Heino selvittelevät välejään huonolla menestyksellä. Epäilys kunniamurhasta askarruttaa Piitä ja hän alkaa kerätä lankoja käsiinsä. Morsiamen ystävä kertoo Shabinaa seurailleesta henkilöstä ja viimein jäljet johdattavat asunnolle, jonka ovessa lukee Varjo.


Tv-toimittaja Pii ei ole juuri tavannut miesystäväänsä Juha Heinoa sitten yhteisen Tansanian matkan. Mies on siellä paljastanut haaveensa yhteisestä lapsesta ja Pii on mennyt ns. lukkoon. Suomessa Piillä on edessään iso työhaaste, gaala-televisiointi suorana lähetyksenä, samaan aikaan kun päiväkotilaiset ovat löytäneet merenrannalta murhatun muslimimorsiamen, jonka huulten ompelu yhteen viittaa kunniamurhaan. Poliisina Juha alkaa tutkia murhaa ja kuolleen morsiamen naapurustossa asuva Pii on pian yhtä kiinni tapauksessa.

Dekkari käsittelee ajankohtaista monikulttuurisuuden ja kulttuurierojen kysymystä, nivoo sen pienen kaupungin yhtä hyvin kuin kansainvälisen mediamaailman arjen osaksi. Piin juuret Afrikassa, etenkin isän murhaksi tulkittavissa oleva kuolema, häälyvät ajankohtaisten kysymysten taustalla.

Työyhteisen kehittymisellä on iso merkitys päähenkilöiden, niin poliisien kuin tv-väenkin arjessa. Työkaverit ilahduttavat ja vihastuttavat ja voivat jopa kaataa Piin romanssin. Onko sitä enää? Mikä kaikki ympärillä perustuu väärinkäsitykseen?
(Sini Kiuas/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Tekstinäyte

Ensimmäiseksi lapset näkevät jalat.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

240

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös isotekstisenä (Otava 2009) sekä äänikirjana (Otava 2009).

Sarjamerkintä

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi