Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen kummisetä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mario Puzon vuonna 1969 kirjoittama Kummisetä mullisti koko kirja- ja elokuvateollisuuden. Se synnytti kokonaan uuden lajityypin, mafiaromaanin, jossa rikosjuonen kautta usein peilattiin kunnian ja uskollisuuden teemoja. Harvakseltaan julkaisevan Puzon jokainen uusi teos on aina tapaus, ja Viimeinen kummisetä on sitä kaksin verroin: siinä Puzo palaa pitkästä aikaa alueelle jonka hän parhaiten tuntee, mafian pariin.
Vuonna 1965 Clericuzion mafiasuvun vanhin don Domenico tekee elämänsä tärkeimmän päätöksen. Clericuzion suvun on aika vetäytyä nauttimaan jo saavutetusta varallisuudestaan ja sulautua lailliseen yhteiskuntaan, jotta suvun vastasyntyneet pojat Dante ja Cross eivät joutuisi toistamaan isiensä syntejä.
Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin Clericuziot ovat mahtitekijöitä kaikkialla missä raha liikkuu. Vain elokuvabisnes puuttuu, mutta Cross vainuaa keinon lohkaista palan siitäkin kakusta, kun lumoava näyttelijätär Athena Aquitane joutuu psykoottisen ex-miehensä vainoamaksi. Elokuvista Cross ei paljon tiedä, mutta väkivallan alalla hän on ammattilainen, joskin vastahakoinen. Kipinät sinkoilevat, kun kaksi armotonta yrityskulttuuria – Clericuzion ja Hollywoodin – iskee yhteen.
Panokset kovenevat, siirto johtaa toiseen, ja pian on Clericuzion veri jälleen vuotava.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

457

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

486

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä