Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punaisen talon arvoitus

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
On kaksi veljestä, musta lammas Robert ja hyvä poika Mark. Toinen karkotetaan Australiaan, toinen haalii omaisuutta kotona Englannissa. Viidentoista vuoden päästä Robert tulee takaisin ja saa heti luodin otsaansa. Mark katoaa jäljettömiin. Syyllinenkö? Mutta Anthony Gillingham, kuin tilauksesta paikalle tupsahtanut nuori harrastelijadekkari ei usko helppoihin ratkaisuihin. Watsoninsa avulla hän kaivaa vanhan sukukartanon kaikki pölyt ja salat ilmoille ennen kuin hämmästyttävä totuus selviää.
Punaisen talon arvoituksella (kirjoitettu 1922) on vakiintunut klassikon asema salapoliisiromaanin historiassa - sitä kiinnostavampaa tietää Milnen hankkineen maailmanmaineensa ihan muilla ansioilla: Nalle Puhin tekijänä. Eikä monipuolisen mestarin kolmattakaan alaa sovi unohtaa; pilalehti Punchin toimittajan kynänjälki näkyy tämän kirjan mainiosta brittihuumorista.

(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Tekstinäyte
Kesäisen iltapäivän unettavassa kuumuudessa Punainen talo vietti siestaa. Mehiläiset surisivat laiskasti kukkapenkeissä, kyyhkyset kujersivat ystävällisesti jalavien yläoksilla. Etäisiltä ruohokentiltä kuului leikkurin hurina, tuo kaikista maaseudun äänistä rauhoittavin; lepo tuntuu sitäkin suloisemmalta kun muut tekevät työtä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
227
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
191
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
209
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä