Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Haukka, minun rakkaani

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Eletään vuotta 1376, ja kuningas Albrekt Mecklenburgilainen hallitsee Ruotsin maata. Högbyn kartanon nuori, kaunis emäntä on jäänyt leskeksi ja menettänyt ainoan lapsena. Poikansa perillisenä rouva Blanka omistaa puolet kartanon maista, mutta kun hänen poikapuolensa herra Magnus Gudmundsson alkaa naittaa häntä sakalaiselle palkkaritarille, Rouva Blanka, ylhäisen ruotsalaisperheen tytär, joutuu jättämään kotinsa. Kiiruhtaessaan talviyön pimeydessä kohti Raaseporin linnaan Blanka vajoaa jäihin. Hyiseltä hukkumiskuolemalta hänet pelastaa suomalainen turkisruhtinas Daniel Tulikilpi, mies jonka koko olemus henkii voimaa, vakautta ja valtaa.
Itämaassa Raaseporin linnaa isännöi Blankan lanko Tord Bonde. Uutta, vielä heikkoa linnaa uhkaavat viholliset, ja mahtava liittolainen on enemmän kuin tervetullut. Daniel Tulikilpi on valmis tukemaan Raaseporia, mutta hänen palveluksillaan on hintansa: linnanrouvan kaunis sisar.

Kaari Utrio piirtää jälleen värikylläisen kuvan 1300-luvun armottomasta pohjolasta, jossa kiihkeät ja rohkeat ihmiset taistelevat elämästään. Haukka, minun rakkaani on kuudes romaani Kaarin kirjasto –sarjassa. Sarjassa on aiemmin ilmestynyt Viipurin kaunotar, Rakas Henrietta, Vanajan Joanna, Vaskilintu ja Isabella.
(takakansiteksti)

Upplandin Länna Högbyn rouva Blanka, ylhäisen perheen tytär, on täyttänyt velvollisuutensa sukua kohtaan solmimalla avioliiton itsekkään vanhan miehen kanssa. Rikas nuori leski on miesten häikäilettömän saalistuksen kohde. Suku lähettää Blankan turvaan Itämaahan Raaseporin linnaan, jota isännöi hänen lankonsa Tord Bonde. Mutta uutta, vielä heikkoa linnaa uhkaavat viholliset ja mahtava liittolainen on enemmän kuin tervetullut. Daniel Tulikilpi, Lohjan herra, on valmis tukemaan Raaseporia, mutta hänen avullaan on hintansa: linnanrouvan kaunis sisar. Kaari Utrio piirtää mahtavan kuvan 1300-luvun armottomasta pohjolasta, jossa kiihkeät ja rohkeat ihmiset taistelevat elämästään. Teos on utriomaisesti solmittu hehkuva, dramaattinen, rehevä historiallinen tarina.

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

439

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

462

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Suuren suomalaisen kirjakerhon julkaisemana 1990, Tammen isotekstiset -sarjassa 1991, sekä Kaarin kirjasto -sarjassa 2006.

Sarjamerkintä