Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkautta raunioilla

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Irja Salla, joka viime vuonna vaelteli kahdeksan kuukauden ajan Saksan raunioituvissa kaupungeissa, on kirjoittanut kokemuksistaan ja havainnoistaan perin erikoislaatuisen teoksen.
Kirja on kuin valtava kaleidoskooppi, jossa näkymät yhtä mittaa vaihtuvat. Sodan sauhun ja raunioiden keskeltä paljastuvat ohikulkijalle kuin salamavalon leimahduksina lukemattomat ihmiskohtalot: sotilaan, jolla ei ole enää omaa elämää eikä tulevaisuutta - perheenäidin, jonka rakkaat, koti, koko maailma on hetkessä hävinnyt tyhjyyteen - fanaattisen muukalaislegioonalaisen ja sotavangin, jonka olemusta kalvaa loppumaton koti-ikävä. Erikoisen värikkäästi kirjailija kuvaa sitä "alamaailmaa", jonka muodostavat miljoonat eri kansallisuuksiin kuuluvat työläiset. Sodan samalla kertaa tuhoisa ja tunne-elämää voimakkaasti kiihoittava vaikutus tunkeutuu kaiken läpi.
Irja Sallan uusi teos on järkyttävyydessään inhimillinen, kaunis, unohtumaton kirja.

(WSOY)


Irja Salla - verraton boheemi - kiertelemässä taiteilija- ja seikkailijaverensä ohjaamana raunioituvassa Saksassa! Hän on yhtä täynnä yllätyksiä kuin ympäristö, jossa hän vaeltaa. "En kenties milloinkaan ole lukenut sen huvittamapaa, ennakkoluulottomampaa ja omalaatuisempaa matkakirjaa", kirjoittaa hänen teoksestaan Toini Havu.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

matkapäiväkirja ; edellinen osa

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

378

Kustantaja

Kieli