Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rautapääsky

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Psykologia Rauno Kuula vetää työttömille Tehokas työnhakija -kurssia, mutta kurssin loppuessa Kuulaa itseään uhkaa työttömyyskortistoon joutuminen. Hiukan aikalisää tulee, kun palaa lapsuutensa kotikaupunkiin Järvenpäähän työskentelemään uistimia valmistavan ystävänsä Hartikaisen yritykseen vastineena hävitystä vedonlyönnistä. Järvenpäässä on myös Kuulan sairaalaan joutunut isä.

Työntekijöiden itsemurha-aallon vaivaama Järvenpään kaupunki palkkaa Kuulan konsultikseen selvittämään itsemurhien yhteyttä kunnan taloudellisiin tehostustoimiin. Kaupungin johtavat virkamiehet haluavat saada asian siististi pois päiväjärjestyksestä, mutta Kuula alkaa pian huomata, että kuolemantapauksiin liittyy jotakin epäselvää ja tulenarkaa – jopa niin tulenarkaa, että penkoja voi päästä hengestään. Ovatko kaupungin poliitikot ja virkamiehetkin sotkeutuneet asiaan?

Timo Sandbergin Rautapääsky on yhteiskunnallinen rikosromaani, jossa tarkastellaan pikkukaupungin kunnallispolitiikkaa. Samalla se on moraalinen puheenvuoro kunnallispolitiikan epäkohtia vastaan. Vaikka romaani on sepitteellinen, ovat monet siinä käsitellyt asiat suoraan politiikan todellisuudesta.

– Matti Järvinen (Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja