Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Katajamäellä kuohuu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Idyllisen Katajamäen elämänmenoon voi hypätä vaikka tästä sarjan neljännestä osasta, sillä jokainen kirja aloittaa uuden tarinan. Edellisten osien päähenkilöitä seurataan syrjäsilmällä niin kuin hämäläisessä maalaiskylässä on tapana tehdä. Lukija tempautuu mukaan ystävälliseen mutta uteliaaseen sisäpiiriin, jossa kirkonkyläläinen katsotaan jo ulkopuoliseksi.

Kolmikymppinen Mari elää avoliitossa maalaistalon pojan Paulin kanssa. Mari on irtisanoutunut työstään Honkahovissa voidakseen perustaa pitopalvelun kokkina toimivan puolisonsa kanssa. Pauli on luvannut paneutua täysipäiväisesti yrityksen asioihin, kunhan nähdään, miten se alkaa menestyä.

Tilauksia alkaa sadella toinen toisensa perästä niin että Mari joutuu koville yksin ahertaessaan. Pauli auttaa viikonloppuna, tukea vaan tarvittaisiin paljon enemmän. Mari pulppuaa uusia ideoita majoitussuunnitelmineen ja kotieläinpihoineen, mutta Paulin turvallisuushakuisuus ei anna tilaa niille. Avopuolison irtisanomisilmoitus antaa odottaa itseään ja Mari iskee silmänsä sellaiseen, jolla kyllä rohkeutta riittäisi, nimittäin Jaakko Pajuseen.

Bisnesmies ja kesäasukas Jaakko Pajusesta kerrotaan kylällä hurjia huhuja. Jaakko on saanut kyläläiset vastaansa soranottokiistassa eikä Jaakon kaltaisen kaupunkilaismiehen matkaan lähtöä katsottaisi kylällä hyvällä. Kokonaan Mari ei pysty Jaakkoa torjumaan, pääseepä Jaakko pyörittämään häntä kesäjuhlissa niin, että jokainen tajuaa, mistä on kyse. Jaakko ihmettelee, miksei Pauli ole jo rengastanut Maria, hänelle sellainen aarre kyllä kelpaisi.

Lukija jää odottamaan nuoren naisen ratkaisua kiinnostuneena. Elävästi ja raikkaasti kirjoitetun viihderomaanin parasta antia on henkilöhahmojen ja arkisten asioiden luonteva kuvaus.
(Kirsi Kaulio/ Sanojen aika)
Tuore aviopari Mari ja Pauli perustavat oman pitopalvelun, mutta työmäärä yllättää heidät molemmat. Uupumus kalvaa parisuhdetta, ja Mari huomaa taipuvansa yhä hanakammin Pajusen Jaakon piiritysyrityksiin. Jaakko ei kuulu kylän suosituimpiin - miehen kaavailemat huvilat uusrikkaille venäläisille herättävät suurta närää. Kyläläisillä näyttää muutenkin olevan ennakkoluuloja muukalaisia kohtaan.

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä