Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elävien ihmisten maa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Harry Søiberg on Tanskan nykykirjallisuuden suuria nimiä. "Elävien ihmisten maa" - kirjailijan pääteoksia - on kuvaus tanskalaisesta rannikkokylästä, jonka ihmiskohtaloja hallitsee väistämättömänä mahtina meri. Draamallisten tapahtumain keskushenkilönä on "hullu" pappi, jonka lempeä, kristusmainen hahmo säteilee rakkautta ja lämpöä. Ihmeellinen runollinen kauneus ympäröi romaanin henkilöitä ja tapahtumia.

(WSOY)

Vanhaan Karren kartanoon tulee viljavasta sisämaasta emännäksi nuori Kirsten. Uudessa kodissaan hän tuntee ahdistavana onnettomuuden läheisyyden, ja välttelevät katseet ilmaisevat sen, mistä ei puhuta: talon yllä on kirous, tehtyjen rikosten varjo.
Samaan aikaan kuin pieni Kirsten taistelee kotinsa onnen puolesta menneisyyden painajaista ja uhkaavaa onnettomuutta vastaan, käydään rannikkokylässä suurempaa, maailmankatsomuksellista kamppailua, jonka keskuksena on sairas pappi - kirkas, rakkautta ja voimaa säteilevä henkilöhahmo. Tätä taistelua kuvatessaan kirjailija on käyttänyt kaikkia draamallisia voimavarojaan. Runollisena huippukohtana on vanhan papin kuolema ja voitto, joka kirvoittaa onnettomuuden myös Karren kartanon yltä.

(WSOY)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

440

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä