Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Näkemiin Jalna

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Keväällä 1939, jolloin toisen maailmansodan uhka jo painostaa, Renny lähtee Irlannin matkalle yhdessä Adeline-tyttärensä kanssa. Lontoossa he tapaavat muitakin jalnalaisia.
(takakansitekstistä)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Tekstinäyte
Renny Whiteoak oli tehnyt viisaasti pukeutuessaan riittäviin varusteisiin. Vaikka näet oli jo maaliskuu, viima oli yhä yhtä jäätävä kuin talvella, ja kumisaappaat olivat tarpeen pitämään tien hyistä sohjoa loitolla jaloista. Mies oli työntänyt paljaat kätensä taskuun, painanut säiden runteleman huopahatun syvään otsalle ja vetänyt leukansa ylöskäännetyn takinkauluksen suojaan, niin että hänen ainoat ilmoille jääneet ruumiinosansa olivat suipohkot korvat ja luiseva kyömynenä. Tuuli ja räntä pahoinpitelivät näitä parhaansa mukaan, niin että korvat hehkuivat kirkkaanpunaisina. Nenä sitä vastoin uhmaili säätä jäykän itsepintaisesti ja näytti ainoastaan hituisen ahavoituneemmalta kuin tavallisesti.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
236
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
466
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Sarjamerkintä