Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Maan aamu

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Ruusun ajan ja puhtaiden valkeiden lakanoiden tekijä Raija Oranen on keltaisen talon ja Onnelman jälkeen siirtynyt kuvaamaan Hepojärven rannalla sijaitsevaa Hästsjögårdin iloluontoista kartanoa. Tässä historiallisessa romaanissa eletään 1910-lukua, maailmansodan syttymisen, valtiollisten salahankkeiden ja Venäjästä irrottautumisen aikaa. Maan aamu on romanttinen, hauska ja jännittävä romaani Malmin aistillisesta perheestä, Hästsjögårdin kartanon ja Hepojärven kylän väestä, Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Viipurista ja syntymässä olevasta Suomesta Itämeren piirissä. Kartanon arkeen kuuluu, että elämästä nautitaan, että soitto soi eikä rohkeus koskaan petä.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Tekstinäyte
- Käsky on ettei venäläisiä saa millään tavalla ärsyttää, hän sanoi.
Miehet jatkoivat pyssyjen jakelua.
- Ettekö te kuule vai ettekö te tottele?
- Elähän nyt, toimintaa johtava poika rauhoitteli, - katoha sie itekki miten huljakoita pyssylöi, eihän näitä parane ryssille jättää.
Päällikkö katsoi miten aseet kulkivat hyvässä järjestyksessä kädestä käteen.
- Helvetin hienoja pyssyjä, hän vahvisti.
- Jos kerran ruvetaan ottamaan, niin otetaankin sitten kaikki.
Ylhäällä asemapihalla toinen miesporukka oli havainnut venäläisille osoitetun mutta varmasti punaisille tarkoitetun asevaunun. Lyhyen neuvonpidon jälkeen vaunun sisältö päätettiin korjata parempaan käyttöön, ovi murrettiin ja jakelu alkoi. Sitä kerääntyi katsomaan taaja ihmisjoukko, muiden muassa smokkiin ja kiiltonahkakenkiin pukeutunut läheisen ravintolan päihtynyt tarjoilija.
- Kuulkaapash nyt, kuulkaapash hyvät herrat, hän tiedusteli kohteliaasti. - Shaanen vaivata teitä kertomaan mishtä nyt mahtaa olla kysymysh?
- Ryssien maasta karkottamisesta!
- She on erittäin tarpeellinen ja kannatettava toimeenpide, tarjoilija kiitteli. - Shehän on shuorastaan loishtavaa, josh shallitte shanoa. Minä tahdon pyshshyn, hän sanoi. - Ehdottomasti minä tahdon pyshshyn. Minä haluan taishtella ryshshää vashtaan!
Tarjoilija sai aseen, liittyi joukkoon ja taisteli sittemmin varsin kunniakkaasti kunes kaatui, edelleen smokkiin pukeutuneena.
Kesken hulinan asemapäällikkö sai esikunnasta Henrikiltä yllättävän käskyn järjestää joukot marssivalmiiksi ja liittyä varsinaiseen pataljoonaan kun se ohittaisi aseman.
- Miksi? Mistä on kysymys? Kylmänen ihmetteli.
- Minulle selvisi juuri, että punaiset ovat saartaneet koko kaupungin, Henrik selitti.
- Tarkoituksena näyttää olevan että pataljoonan osat eristetään toisistaan. Siirretään joukot pohjoiseen Papulan kansakoululle, jotta niitä ei tuhottaisi. Lännessä on vahvat venäläiset joukot, idässä punaisten pääjoukot, etelässä on meri.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
639
Kustantaja
Sarjamerkintä