Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kesä Baden-Badenissa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kesä Baden-Badenissa on Fjodor ja Anna Dostojevskin kesä 1867, jolloin he pakenivat Dostojevskin velkojia ja ahnaita sukulaisia Eurooppaan ja kirjailija koetti päivästä toiseen onneaan rulettipöydän ääressä.

Tauotta virtaavin, pitkin, mukanaan tempaavin lausein Tsypkin kuvaa avioparin elämää ynseiden ulkomaalaisten armoilla. Hän punoo kerrontaansa mukaan myös Dostojevskien avioliiton alku- ja loppuvaiheet, Dostojevskin muistoja pakkotyövankeudesta ja kirjailijanuran varrelta sekä kuvauksen omasta matkastaan Moskovasta Leningradiin, pyhiinvaelluksesta Dostojevskin kotiseudulle.

Susan Sontag on kirjoittanut teokseen johdannon, jossa hän mm. kertoo Tsypkinin elämänvaiheista ja kirjailijanurasta. Lopuksi hän toteaa: “Kesä Baden-Badenissa on lukukokemus, jonka jälkeen tuntee olevansa puhdistunut, järkyttynyt ja vahvistunut, hengittää syvempään kuin ennen ja on kiitollinen kirjallisuudelle siitä mitä se voi kätkeä sisälleen ja tuoda esiin.”

Venäjänjuutalainen lääkäri Leonid Tsypkin (1926-82) oli koko elämänsä äärimmäisen kiinnostunut Dostojevskista. Hän kirjoitteli pöytälaatikkoon runoja sekä proosaa, mutta ei koskaan edes vakavasti yrittänyt julkaista Neuvostoliitossa mitään. Hänen poikansa emigroitui Yhdysvaltoihin 70-luvulla ja myötävaikutti siihen, että hänen isänsä kirjoittama dokumenttiromaani vihdoin julkaistiin sikäläisessä venäläissiirtolaisten viikkolehdessä juuri ennen Tsypkinin kuolemaa.
(Tammi)
johdanto Susan Sontag

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

230

Kustantaja

Muu tekijä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

200

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä