Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Näytän hyvältä ilman paitaa

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Nuortenkirjassa on seitsemäntoista tarinaa helsinkiläisitä nuorista, heidän tempauksistaan ja arjestaan Helsingin lähiöissä. Kirja tavoittaa jotain oleellista siitä, mitä on olla nuori.

(Laura Norris/ Sanojen aika)

- - -

Kari Hotakaisen (s. 1957) kirjassa on 17 lyhyttä, itsenäistä tarinaa, jotka kertovat nuoruuden eri puolista karrikoiden ja parodioiden. Pojilla on itsetunto kunnossa, vaikka naamassa olisi finnejä ja isäpuolen kanssa riitoja. Kertomukset ovat täynnä huumeita, varkauksia, väkivaltaa ja erilaisuuden tavoittelua - mutta kaikki päälaelleen käännettynä.

Sisältö: Toosa ; Koukku ; Usein iltaisin ; Helsingin juhlaviikot ; Elokuun yössä urpo piipittää ; Keski-Euroopan mäkiviikko ; Kouvolan maatalousnäyttely ; Suomen etä-isät värikuvina ; Huumeeton elämä ; Löytö ; Vanhuus ; Catch and release ; Mikään ei ole niin likaista kuin mielikuvitus ; Minkä kanssa vietän loppuelämäni ; Pizzeria 2037 ; Mitä meidän pitäis tehdä ton Mikan suhteen ; Aina aamuisin.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
111
Kustantaja
Sarjamerkintä