Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Epäonnen soturit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Freelance-toimittaja John Converse päätyy Vietnamin sodan loppuvaiheessa salakuljettamaan heroiinia Saigonista San Franciscoon. Yritys kuitenkin epäonnistuu ja muuttuu henkeäsalpaavaksi takaa-ajoksi halki Kalifornian. Tapahtumien kautta romaani peilaa Yhdysvaltain sielunmaisemaa Vietnamin sodan ja Watergaten aikakaudella.
"Teos voidaan lukea moraalisena tarinana Vietnamin sodan rappeuttavasta vaikutuksesta Yhdysvalloille tai pelkkänä trillerinä. Kummassakin tapauksessa se on poikkeuksellisen vahva romaani."
OBSERVER

Epäonnen soturit -romaanin keskeinen teema on 1960-luvun idealismin haaksirikko 1970-luvun Watergate-kauden Yhdysvaltojen korruptoituneessa ilmapiirissä. Kirjan päähenkilö Converse oli 1960-luvulla lahjakas ja idealistinen maailmanparantaja, joka saavutti mainetta esikoisnäytelmällään. 1970-luvun alkuun mennessä hänestä on kuitenkin tullut kyynikko, joka hukkaa lahjansa sensaatiolehden toimittajana. Vietettyään puolitoista vuotta Vietnamissa ja Kambodzassa sotakirjeenvaihtajana hän havaitsee kadottaneensa loputkin ihanteensa ja moraalikäsityksensä. Conversen vaimo Marge puolestaan oli 1960-luvulla poliittinen aktivisti, joka opiskeli yliopistossa antropologiaa ja näyttämötaidetta, mutta on sittemmin päätynyt sanfranciscolaisen pornoelokuvateatterin lipunmyyjäksi. Conversen ja Margen alennustila kulminoituu siihen, että he päättävät salakuljettaa kolme kiloa heroiinia Saigonista San Franciscoon. Avukseen salakuljetusoperaatioon he houkuttelevat Conversen vanhan kaverin Hicksin, zenbuddhalaisuutta harrastavan entisen merijalkaväen ammattisotilaan. Yritys kuitenkin epäonnistuu ja muuttuu takaa-ajoksi halki Kalifornian. Epäonnistuneesta salakuljetusoperaatiosta tulee vertauskuva 1960-luvun vastakulttuurin ihanteiden kariutumiselle.

Aiheet ja teemat

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

422

Kustantaja

Kääntäjä