Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kyynikot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Kyynikot” on romaanilöytö 1920-luvun Venäjältä. Nuoren neuvostovaltion synnytyskipujen kuvauksena siinä on jotakin tuttua: on kuin lukisi kertomusta kivuliaasti markkinatalouteen siirtyvästä nyky-Venäjästä. Samalla se on rakkaustarina mutta myös kokeellinen romaani, jossa sovelletaan elokuvamontaasin keinoja kirjallisuuteen.
Anatoli Mariengof (1897-1962) oli 1920-luvulla yhdessä Sergei Jeseninin kanssa Venäjän johtavia imagistirunoilijoita, jonka tuotantoa julkaistaan ja arvioidaan uudestaan vasta nyt. Huomioita ovat herättäneet myös hänen arkistojen kätköistä esiin kaivetut muistelmateoksensa.
”Kyynikot” ehti ilmestyä Berliinissä vuonna 1928, mutta Neuvostoliitossa se kiellettiin ”yhteiskunnanvastaisena julistuksena” samassa yhteydessä kuin Jevgeni Zamjatinin antiutopia ”Me”. Lenin nimitti Mariengofia hänen runojensa perusteella ”sairaaksi pojaksi”. Venäjällä ”Kyynikot” näki päivänvalon vasta 1988. Se on käännetty hiljattain mm. englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja italiaksi. Ja nyt suomeksi.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

142

Kieli

Kääntäjä