Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakkaani Villiruusu

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Villiruusu on Ruusan talo, jonka hänen rakennusmestari-miehensä oli tehnyt kaupungin laitamille ennen talvisotaa. Ruusa puolestaan on kahden ei enää ihan nuoren naisen isoäiti. Tiia asuu hänen luonaan, mutta Kati houkutellaan Helsingistä muuttamaan taloon, jossa on tilaa asua ja työskennellä. Kohta kolme naista ja kaksi sukupolvea asuu saman katon alla. Kati luo saviastioita ja toipuu avioerostaan. Tiia hoitaa menestyvää liikeyritystään. Ruusa-mummo jakelee vanhemman viisaudella neuvoja.

Kuvaan ilmestyy sopivasti myös kolme tomeraa miehenpuolikasta. Tarinassa kuvataan, miten kunkin naisen rakkaussuhde vähitellen lujittuu, vaikka takana onkin kokemuksia kolhuista. Itsenäiset naiset pyristelevät hieman miehiä ja kohtaloaan vastaan ennen kuin asiat asettuvat uomiinsa. Parisuhteeseen kuuluu rakkautta ja erotiikkaa, mutta myös paljasta himoa. Turha kursailu saa jäädä. Halutessaan nainen voi kysäistä suoraan, haluaako mies rakastella. Nykynainen ei välttämättä halua miestä, vaikka haluaisikin itselleen lapsen. Tiia aikoo salata raskautensa lapsen isältä. Näkökulma on perinteisen romantiikan sijaan tuoreen raikas.

Vaikka romaanissa on mukana kosolti romantiikkaa, kirjailijan teksti on realistisen uskottavaa. Henkilöt ja ympäristö vaikuttavat aidoilta. Ote on rennon myönteinen, sillä elämä kantaa mutkallisuudestaan huolimatta.
(Mervi Koski/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

186

Kustantaja