Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Matkalla jo perillä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Miltä lääkäristä tuntuu kohdata parantumattomasti sairaita potilaita? Miten auttaa ihmistä, jonka elämässä on kaikki muukin pielessä kuin vain sairaus? Siikalan romaanissa lääkäri pohtii kokemuksiaan, kykyjään ja voimattomuuttaan toisen ihmisen edessä. Onko elämä aina elämisen arvoista?

(kuvausteksti Suomen Syöpäpotilaat -sivuilta)
Rehellinen, syvälle luotaava kertomus lääkärin ja potilaan kohtaamisesta, kuoleman- ja elämänpelosta, tunnoista, jotka ovat sairauden ja terveyden takana.

Helinä Siikalan uusi proosateos kertoo yhden vastaanottotunnin tunnelmista, siitä mitä liikkuu lääkärin sisimmässä kun hänen hoidettavakseen tulee parantumatonta syöpää sairastava ihminen.
Lääkäri kokee sairaan läheisyyden ahdistavana, pelottavana, hän tuntee vihaa ja vastenmielisyyttä, hellyyttä ja myötätuntoa. Lääkärinä hän hylkää kaiken steriilin, neutraalin ja kliinisen; hän uskaltaa astua Ilmin, potilaansa, maailmaan ja kohdata yksinäisen naisen, jolla ei ole keinoja ilmaista tuskaansa.
Merkittävä osa tässä romaanissa on myös Helenalla, nuorella naisella, jonka sama sairaus tuhoaa – ja mukana on monia muita kohtaloita, joiden vierellä lääkäri tuntee oman voimattomuutensa ja pienuutensa.
Kaiken läpi kuulta kuitenkin toivo ja tieto siitä, että tie toistemme yhteyteen, sairauden- ja kuolemanpelon voittamiseen on olemassa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

126

Kustantaja

Kieli