Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Naistenpyörä

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Naistenpyörän viidessätoista novellissa tarkastellaan hienovireisesti ihmisen erillisyyden tunnetta ja hyväksytyksi tulemisen tarvetta arkisten tapahtumien kautta. Yksinäisyyden kokemus leimaa teoksen henkilöiden kohtaamisia. ”Sidesanoja” –novellin rakastavaiset, kaupunkilaistunut Kaisu ja maalla asuva Sauli, puhuvat toistensa ohi, niin sanoja kuin puhumattomuutta on mahdoton tulkita. ”Naistenpyörä” novellissa käsitellään samaa aihetta: opiskelijatytön ja tiedemiehen maailmat törmäävät karkealla tavalla, eroottisella jännitteellä on heille eri merkitys.
Neljän maaseutuaiheiden novellin kokonaisuudessa seurataan maatalon arkea lapsen ja nuoren näkökulmasta.
(ote takakansitekstistä)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Tiedustelin sitten, oliko veljellä ollut jotain hanketta koulun lomassa, kerta oli saanut rahat kokoon. Veli ryhtyi kertomaan kiinalaisista ravintoloista ja ylisti kanansiipiä hunajavalkosipulikastikkeen kanssa, soittamalla sai kaikkea kotiin ja heillä oli sitä paitsi ollut isäntäperheelle viemisiksi kotimaista kahvia ja ruisleipä, jonka äiti oli tehnyt.

(Novellista "Hinta")
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
novelleja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
208
Kustantaja