Riukuaitaa

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jos vetovaatimen pulkkaan istut, saat kuset silmille, sanoo Atso Villelle, joka neuvoo häntä ottamaan Anjan, perijän, metsineen ja poroeloineen. Kun miehen jaloissa pyörivät jo Neeta-muorin kutomat merkkisukatkin. Atso empii: sotaväkikin käymättä, jäisi maailma näkemättä.
Armas ja Julia vasta tutustelevat, mutta Armas tempaa Julian Isomäen Toivon käsivarsilta, nakkaa olalleen ja vie pois. Juliaa hykerryttää, hänestä on melkein tapeltu. Valittu lähtee puronuitolle, saa horkan ja palaa kotiin. Ruumiinpesijä kiertelee taloa.
Helmi Kellokumpu kirjoittaa väkeviä tarinoita peräpohjolan kylänraiteilta. Jänkärapa tursuu varpaiden välistä ja lapselle annetaan nimeksi Milka separaattorin mukaan.
(takakansiteksti)
Joutillaalla on jotakin kertoo kyläkoulun opettajasta. Kolmen kuukauden kesäloma ahdistaa seudulla missä sekä lapset että vanhukset on valjastettu maatöihin. Opettaja vaeltelee päämärättömästi, turhautuneena, ja pysähtyy näkyyn joka on kuin "vanhan mestarin taulusta." Mikä siinä jää vaivaamaan? - SI/ Sanojen aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

kertomuksia

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

127

Kustantaja

Kieli