Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pikku pyhimys

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Simenon näyttää uudella alueella mestaruutensa sekä psykologina kertojana että miljöön maalaajana. Pikku pyhimys on hellä ja realistinen romaani Pariisin köyhien kortteleiden elämästä vuosisadan alkupuolella, vaikuttava kuvaus pienen suurisilmäisen pojan kasvusta ja kehityksestä kuulusaksi maalariksi.

He asuvat Rue Mouffetardin varrella huoneen ja keittiön asunnossa: Louis, sisarlauma, laulava ja naurava äiti Gabrielle, joka elättää perhettään vihanneskauppiaana. Lapset saavat kehittyä vapaasti kukin omaan suuntaansa. Vanhin veli Vladimir on jo valmis rikollisenalku, Alice joutuu liian nuorena naisen osaa, kaksoset Gay ja Oliver metsästävät ja rakastavat seikkailuja, Emilie kuolee varhain yhtä huomaamattomasti kuin on elänytkin. Louis, koulussa Pikku Pyhimykseksi ristitty, poikkeaa alun alkaen ympäristöstä. Hän ei edes yritä pitää taistellen puoliaan. Hän haluaa vain olla mukana.
Lasten isät, viralliset ja epäviralliset, ovat häipyneet. Se ei kaunista Gabriellea vaivaa, miesseura vaihtuu, mutta rahasta hän ei kenenkään kanssa makaa.
Tässä ympäristössä Louis löytää maalaamisen, ilman että on eläessään nähnyt yhtäkään taulua. Vuodet kuluvat, Louisista tulee kuuluisa. Mutta arvotettuna mestarinakin hän on ennen muuta Rue Mouffetardin elämää rakastava ja ihmettelevä pikkupoika; maailman rikkauden häikäisemä näkijä.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

178