Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Yön paimenet

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Yön paimenet kolme kertomusta muodostavat ystävyyden, avunannon ja elämänilon ylistyslaulun, johon sekoittuu jäähyväisten haikeutta.
Vapaan miehen perikuva ja kaikkien mulattityttöjen mielitietty korpraali Martim on ensimmäisen tarinan sankari. Hän on joutunut hunajaisen Marialvan pauloihin ja mennyt naimisiin! Bahian pummien veljeskunta muistelee kuningastaan kyynelsilmin, hammasta purren. Ja ilotalon tytöt uhkaavat lakolla, kun uutinen avioliitosta leviää.
Toisenlaisia ongelmia aiheuttavat äidistään orvoksi jääneen pojan ristiäiset, jotka nujertumaton veljeskunta ottaa järjestääkseen. Papista on vähällä tulla sirkuspelle, kun kummiksi haluava henki myöhästyy ja kepposia rakastava henki ehtii väliin.
Bahian kovaosaisten asumisoikeus naurua ja sambarytmejä raikuvissa hökkeleissään on kolmannen kertomuksen aiheena. Neuvonantajaksi ryhtyvä vanha, palavasydäminen kapinallinen opettaa, että tärkeintä on elää lannistumatta – maksoi mitä maksoi.

Tarinat ovat jatkoa Madon bahialaiskronikoille, rehevän iloitteleville, värikylläisille köyhälistökuvauksille. Niissä joudaan ja rakastellaan entiseen malliin, mutta nauru vaihtuu yhä useammin surumieliseen hymyyn.
(takakansiteksti)
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
383
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä