Alko aina hankala

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

pakinakokoelmat

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tämän kirjan tarinat ovat yhtä moni-ilmeisiä kuin armaaseen helmasyntiimme alkoholiin liittyvät elämänilmiötkin. Aihepiiri on paljon laveampi kuin kirjan nimi antaa ymmärtää: Oy Alko Ab:stä, kansamme yleisestä syntipukista, sen byrokraattisesta huumorintajusta ja säännöllisen säälimättämistä hinnankorotuksista se ulottuu pontikankeittoon, etisvahtimestareihin, raittiusaiheisiin kirjoituskilpailuihin ja suomalaiseen matti meikäläiseen viinakuppinsa ääressä.
Tekijällä on ollut käytettävissään runsas, osin hyvin harvinainenkin, lähdeaineisto; niinpä kirjaan sisältyy vankka lataus sekä vakavaa että hilpeää tietoa, eri aikojen slangisanastosta alkaen. Ja kuten tekijä itse sanoo: ”Viisi vuotta uutta alkoholilakia on opettanut meille, ettei katajainen kansamme ole hitustakaan muuttunut nautittuaan viidettäkymmenettä vuotta laillista viinaansa. Tämä tosiasia taannee kaikilla tekstimme esiin tuomille kummallisuuksille aivan erikoisen ajankohtaisuuden”.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

yritelmä kartoittaa suomalaisen alkoholipolitiikan, kansallisen ajattelutapamme ja perusluonteemme välisiä kitkailmiöitä kieltolain vuosista nykyhetkeen 42 pakinan voimalla

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli